Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mimoriadna situácia - Ukrajina

Dátum: 28.02.2022
Autor: Ing. Daniela Višňová, Ing. Andrea Krištofová
Mimoriadna situácia - Ukrajina

Mimoriadna sitácia - Ukrajina

Mimoriadna sitácia - Ukrajina

Združenie miest a obcí Slovenska v spolupráci s Veľvyslanectvom Ukrajiny v Slovenskej republike a s partnermi v oblasti samospráv, cirkví a charity spúšťa s okamžitou účinnosťou Logistický model KOMUNAL, v rámci ktorého s ohľadom na aktuálnu situáciu vyhlasuje 3 moduly aktivácie vlastných a spolupracujúcich združených kapacít.

 

Partnerom Združenia miest a obcí Slovenska v tejto aktivite sú: Konferencia biskupov Slovenska, Slovenská katolícka charita a Veľvyslanectvo Ukrajiny v Slovenskej republike.

 

Dôležitá informácia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky: Vzhľadom na intenzívnu iniciatívu ohľadom humanitárnej pomoci pre utečencov a Ukrajinu je nevyhnutné, aby všetky tieto aktivity boli koordinované. V opačnom prípade budú kontraproduktívne.

 

Jednotlivci a podnikateľské subjekty, ktorý majú záujem pomáhať neváhajte kontaktovať Obecný úrad na tel.č. 0904 345 151 alebo podatelna@obecrybnik.sk a budete zapísaný do databázy dobrovoľníkov. Je potrebné uviesť tel. kontakt a druh prípadnej pomoci (ubytovanie, materiálne zabezpečenie, strava, doprava a pod.)

Odvoz humanitárnej pomoci na Ukrajinu koordinuje Ministerstvo vnútra SR.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.