Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Súrodenci Ďurovskí

Predstavujeme športové talenty: súrodencov Vladimíra a Emmu Ďurovských

 

Od koľkých rokov sa venujete atletike?

 

V: Ja sa atletike venujem od 13-tich rokov.

E: Ja sa venujem atletike od 12-tich rokov.

 

Kto vás k atletike priviedol a aké boli vaše začiatky?

 

V: Priviedla ma tam škola, tým že som aj futbal hrával a po pohybovej stránke som nemal problém s akýmkoľvek športom. A moje začiatky boli veľmi dobré, rýchlo som sa učil techniku behu a aj ostatných disciplín.

E: Mňa k atletike priviedol môj brat, ako malá som mala málo pohybu a tak som sa rozhodla začať viacej hýbať. Moje začiatky boli ťažké, ale hneď na prvých majstrovstvách Slovenska som získala hneď prvé miesto.

 

Kde ste začínali trénovať?

 

V: Začal som v Nových Zámkoch, kde som vydržal nejaké 2 preteky. Tam si ma všimol tréner z Nitry, kde som bol 3 a pol roka. Po čase som prešiel do klubu Dukla Banská Bystrica

E: Ja som začala v Nitre, kde som pôsobila 3 roky a teraz pôsobím tiež v Dukle Banskej Bystrici.

 

Aké sú vaše doterajšie úspechy?

 

V: Ja som jedennásobný majster Slovenska a niekoľkonásobný vicemajster Slovenska vo viacbojoch, a aj v iných disciplínach ako napríklad hod oštepom, skok o žrdi, skok do diaľky, beh na 300 m a 400 m prekážok.

E: Ja som 17násobná majsterka Slovenska v disciplínach hod diskom a vrh guľou.

V: Najviac si cením svoju prvú medailu z majstrovstiev Slovenska, kde som iba o 1 stotinu bol druhý na behu 150 m a potom ešte jednu si veľmi cením a to bolo tiež druhé miesto, kde sme sa aj so spolutrénujúcim snažili dostať na Európu vo viacboji, kde mi chýbalo cca 60 bodov.

E: Ja si najviac cením prvé medzištátne stretnutia vo Varaždine, kde som bola tretia, Gyor v Maďarsku znova tretia v dvoch disciplínach - hod diskom a vrh guľou.

V,E: Pre nás medaily alebo umiestnenie nie je až také dôležité. Pre nás je skôr dôležitý výkon ako umiestnenie.

 

Čo pre vás znamená atletika?

 

V,E: Atletika nie je ako ostatné športy, s atletikou sa musíte vcítiť. Tam jednoducho idete sami za seba, je to ozaj o tvrdej drine a každodennom makaní na sebe. Je to náročný šport. Lebo aj malá chyba je dosť citeľná na výkone. Preto musíte byť 100 % sústredený na danú činnosť, ktorú idete vykonávať.

 

Je pre vás niekto športovým vzorom?

 

V: Áno ja mám viacero vzorov ako je napríklad výborný viacbojár Kevin Mayer, alebo oštepár Ján Železný a skokan o žrdi Mondo Duplantis

E: Ja mám tiež jeden a tou je Helenka Fibingerová.

 

emma_vladko

 

 

 

Emma Ďurovská

MSR dorastencov a dorasteniek

MSR juniorov a junioriek v Trnave získala cenné zlato v hode diskom a bronzovú medailu získala  vo vrhu guľou.