Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Alžbeta Peťková

Alžbeta Peťková opäť Elite PRO Master Svetová šampiónka

Aj keď mnohým sa zdá, že som skúsená pretekárka a že po toľkých rokoch súťaženia ma už nemôže vystresovať žiadna súťaž, opak je pravdou. Na túto súťaž, ktorá sa konala 20.11.2021 v Portugalsku, som sa pripravovala s veľkou pokorou a odchádzala som tam s obrovským  rešpektom. Prečo? Obhájiť titul  je vždy najťažšie a ja som nesmierne rada, že sa mi to podarilo. Konkurencia oproti minulému roku bola tiež väčšia, ale s radosťou môžem povedať, že tak, ako minulý rok, aj tento rok som vyhrala jednoznačne (spomedzi 8 rozhodcov sa všetci zhodli na tom, že ma každý jeden z nich dal na 1. miesto).

Veľmi si toto víťazstvo vážim a teší ma, že stále dokážem robiť pokroky, aj keď nie vždy je príprava ľahká. Tí, čo ma poznajú, vedia, o čom to je, aj keď mnohí ľudia si myslia, že je to promenáda v plavkách jeden večer. Pravdou je, že je to príprava takmer 365 dní v roku a to nie len cvičenie vo fitku, je to životný štýl a znamená to aj dbať na stravu, na kvalitné tréningy a samozrejme regeneráciu. Pred súťažou držím diétu zhruba 12 týždňov, striktnú, tak ako mi to tréner nastaví, tak to dodržujem. Mimo diéty sa moja príprava mení len v tom, že v strave prijímam viac sacharidov (ryža, zemiaky, viac ovocia), samozrejme aj sladkosť navyše, robím menej kardia (bicykel, beh) a tréningy si určujem podľa toho, ako sa cítim.

Samozrejme, že moja strava celý rok nepozostáva len z diétnych jedál, ja si tiež veľmi rada pochutnám na dobrom jedle a koláčiku. Ale väčšinu dní si varím sama a aj sa cítim lepšie, keď sa stravujem po svojom, čo je hlavne kuracie mäso s ryžou a zeleninou, ovsené vločky, ovocie, ryby, ryžová kaša, vajíčka, avokádo.

So súťažením som začala v roku 2014 ako amatérsky športovec, kde sa mi na MSR podarilo získať 2.miesto, a tým aj miesto v reprezentácii SR, čiže hneď som sa zúčastnila aj na ME v Španielsku, kde som skončila na 13. mieste (z 26 pretekárov). To ma veľmi nakoplo a rozhodla som sa bojovať, až kým na moju česť nezaznie hymna SR. Po tvrdých tréningoch a odhodlania sa mi tento sen podarilo splniť v roku 2017, kedy som získala titul MSR, Majsterky Európy a do tretice aj Majsterky sveta v bodyfitness. Na základe toho som získala kartu profesionálneho športovca od roku 2018 súťažím ako profesionál, čoho si veľmi cením, lebo v kulturistike a fitness na SR nemáme veľa profesionálnych športovcov.

Ako profesionálka sa mi podarilo na každej súťaži prebojovať do TOP5 a v roku 2020 a teraz v 2021 som získala titul Majsterky sveta Elite PRO Bodyfitness Master.

Samozrejme, mám aj súkromný život a vo voľnom čase veľmi rada pečiem, čítam knihy, mám rada turistiku, bicykel (aj preto sa teším novej cyklotrase), venujem sa rodine, bratovým deťom a rada si pozriem aj dobrý film.

Touto cestou sa chcem poďakovať mojej rodine, ktorá ma podporuje na každom kroku, drží mi palce a veľmi silno so mnou prežíva každú súťaž. Veľké ďakujem patrí aj kamarátom a fanúšikom, obci Rybník – pani starostke a celému zastupiteľstvu, že ma taktiež podporujú a pomáhajú. Som hrdá, že môžem našu obec úspešne reprezentovať.

Alžbeta Peťková

OZ Fitness Peťková

betka_petkova