Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Poznaj históriu Levíc a ich okolia

Dátum: 23.08.2019
Autor: Ing. Daniela Višňová, Ing. Andrea Krištofová
Poznaj históriu Levíc a ich okolia

Poznaj históriu Levíc a ich okolia

 

Poznaj históriu Levíc a ich okolia.

Zostavovatelia publikácie PaedDr. Anna Maračková, Mgr. Marta Švolíková sa rozhodli zostaviť z už uverejnených článkov, kníh, monografií novú publikáciu, ktorá by stručne, výstižne, s obrazovou prílohou priniesla poznatky, informácie o významných pamiatkach v širšom a bližšom okolí Levíc.

Urobili tak na základe osobných skúseností učiteľa pri vyučovaní histórie svojho regiónu, na základe rozhodnutia Ministerstva školstva Slovenskej republiky rozšíriť vyučovanie dejepisu o históriu svojho mesta, dediny, okolia.

Úlohou pri zostavovaní nebolo vytvoriť encyklopédiu, ani nahradiť monografie, ktorých sa už dosť objavilo v dedinách, mestách okresu Levice. Snahou bolo upozorniť krátkym, no výstižným textom, obrázkom na historické pamiatky, o ktorých sme už niečo vedeli, počuli, prípadne sme o nich ani netušili. Autorky knižočky doplnili faktografické údaje aj o dva ľudské príbehy a tabuľku na vytvorenie si vlastného rodostromu.

Publikácia môže poslúžiť učebnou pomôckou pre učiteľa dejepisu, aby nemusel prácne zháňať informácie o svojom okrese. Publikácia je tiež doplnkovou literatúrou pre žiaka základnej, strednej školy.

Zároveň veríme, že bude aj dobrou knihou pre všetkých milovníkov poznania histórie. Tiež môže poslúžiť prichádzajúcim turistom. Veď v našom regióne, v Leviciach, v okrese Levice je čo vidieť, poznávať. Na orientáciu poslúži navigačný kód, ktorý je pri každej historickej lokalite.

Myšlienka vytvorenia takejto publikácie vznikla pred viacerými rokmi. Za pomoci Matice slovenskej sa začala myšlienka realizovať, pretože na realizáciu boli a sú potrebné finančné prostriedky.

 

Možnosť zakúpiť na obecnom úrade Rybník.

Poznaj_historiu_levic_a_ich_okolia_-_kniha

 

kniha_spoznaj_Levice

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.