Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Absurdita

Vyriešený
Prijatý: 24.03.2021
Zodpovedaný: 15.04.2021
Autor: Braňo Pálinkáš
Zodpovedal: Ing. Kristína Hercová

Podnet:

Pozdravujem naše vedenie obce. Nezvyknem sa prezentovať týmto spôsobom,ale keď som uvidel tie kameňe na Železničnej ulici vravím si že to už musí byť idiot kto niečo také vymyslel. Či ozaj tý ktorí robia rozhodnutia majú úplne iný pohľad na veci ako bežný človek? Každopádne som sklamaný z toho čo sa deje v našej obci a z ľudí ktorí nás "vedú".


Odpoveď:

Dobrý deň,

stojatá voda a s ňou súvisiaci problém odvodnenia v časti Železničnej ul. už dlhšiu dobu vyvoláva značnú nespokojnosť jej obyvateľov. Riešenie a možnosti tohto problému neboli jednoduché vzhľadom na hustotu inžinierskych sietí v pomerne úzkom priestore. V stredu 17. marca obec zrealizovala 1. etapu odvodnenia týchto úsekov formou drenážky. Práce v 2.etape budú pozostávať z výkopov drenážky /len ručný výkop/ v dĺžke cca 15-20m a následným zásypom kamenivom. Po preverení funkčnosti diela obec pristúpi k záverečnej 3.etape, a to oddelením drenážnej časti od zelených plôch a vykonaním konečnej povrchovej úpravy. K tomu, aby bolo dielo dokončené a funkčné, je potrebné, aby si aj vlastníci nehnuteľností presmerovali strešnú dažďovú vodu na svoje nehnuteľnosti. Realizovaná kapacita odvodnenia je limitovaná rôznymi faktormi /voľnou plochou, legislatívou, zabudovanými inžinierskymi sieťami/, a aj z tohoto dôvodu je veľmi žiadúce, aby tento priestor bol odbremenený od strešnej dažďovej vody a slúžil najmä na zachytávanie dažďových vôd z miestnej komunikácii.

 

Ing. Kristína Hercová (pracovníčka prvého kontaktu)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.