Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Robert Herc

 

Robert Herc

 

Robo Herc má už od strednej školy netradičné hobby, ktoré zúžitkuje aj v Slovenských elektrárňach. Jeho tvorbu si môžete pozrieť na výstave v Trnave. Čomu sa venuje?

V elektrárňach sú  mnohí s energiou na rozdávanie. Napríklad  Robo Herc, koordinátor komunikácie jadrových elektrární a obľúbený sprievodca návštevníkov v Energolande. V  spoločnosti je vyše 35 rokov a vo voľnom čase sa, tiež profesionálne venuje umeleckému odlievaniu kovov, ktoré študoval už na strednej škole v Kremnici.

Okrem histórie a prírody ho pri tvorbe inšpiruje aj energetika. Jeho hobby sa už stihlo zúžitkovať aj v Slovenských elektrárňach – pre Mochovce vypracoval grafický návrh na razbu pamätnej medaily pri príležitosti uvedenia prvého bloku do prevádzky. Pripravený už má aj návrh pre spustenie mochovskej trojky.

Robert Herc je členom ZVUZS, ktoré nedávno oslávilo 30. výročie a zorganizovalo výstavu v Západoslovenskom múzeu v Trnave. Pozrite si rozhovor, ktorý sme s Robom natočili. Nájdete v ňom aj niekoľko ukážok z jeho bohatej tvorby.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WZETDZHmkeI&ab_channel=Slovensk%C3%A9elektr%C3%A1rne 

 

herc_robert